Schuitje varen, theetje drinken...

Nee, niet naar de Overtoom, maar varen op het stuwmeer achter de in 1954 voltooide Barragem do Cabril bij Pedrogão Grande en Pedrogão Pequeno. 



Het motorschuitje is van Fernando van makelaarskantoor Esfera Real en verder zullen meevaren Marlou en Jan, de ook Nederlandse kopers van het huis dat Paul en Sean ooit in het dorpje Vermelho hadden opgeknapt. Hun belevenissen daarover zijn trouwens te lezen op hun eigen blog, Casa Vermelho.
Helaas is de motor van de boot kapot en wordt het varen gewijzigd in thee drinken in de tuin van dat huis in Vermelho. Met Marlou en Jan heb ik al verschillende keren gemaild en nu ontmoeten wij elkaar voor het eerst in levende lijve. Ook aanwezig zijn Paula, mijn voormalige lerares Portugees op de Volksuniversiteit Utrecht, en haar echtgenoot Toon. En mijn broer Paul natuurlijk. Sean is afwezig wegens verblijf in Amsterdam en Fernando laat zich helaas niet meer zien. Het wordt een reuzegezellige middag onder het druivenbladerdak, die inderdaad met thee begint maar met vinho verde eindigt. Een goede!




Reacties