de verbouwing begint

In april 2008 begon aannemer Pedro met de verbouwing. Jammer genoeg zijn er geen foto's van het huis zonder dak. Het is er helemaal af geweest, een aantal balken is vervangen en toen konden de nieuwe pannen er op.  


De oude houten ramen werden eruit gesloopt; veel te gevoelig voor de zomerse hitte. Overal kwamen nieuwe kunststof ramen en deuren, zoals de meeste huizen die daar hebben. Ik heb met Pedro nog een kijkje genomen in de fabriek die ze maakt. Mooi om te zien. 
De bestaansde electra (nou ja, die mocht eigenlijk geen naam hebben, wat snoertjes aan het plafond) werd vervangen door een totaal nieuwe bedrading, lichtpunten, schakelaars, stopcontacten, stoppenkasten. De waterleiding werd vernieuwd en er kwam warm water middels een geijser. Een paar interne muren en deuren werden eerst afgebroken en toen opnieuw opgebouwd, plafonds incluis. Pedro maakte een keuken en een badkamer die er daarvoor helemaal niet waren. Het terras aan de voorkant werd aangepakt, er kwamen dakgoten, de hele hemelwaterafvoer werd veranderd, verbeterd, er werd een gasleiding aangelegd, een stal werd tot huiskamer omgebouwd, er kwam een haard, een nieuwe interne trap, een wc in combinatie met sceptic tank (want riolering is er daar nog niet). Zo werden duizend en een dingen aangepakt, veranderd, gesloopt, vernieuwd, enz.
In mei 2008 kon ik zelf ook komen kijken, nadat zelfs mijn moeder (van toen 87) polshoogte was komen nemen. 




Wat een troep was het er, stapels oude dakpannen, bergen oud hout en ander afval. Maar daar tussendoor zag je, met wat fantasie en goede wil, al een glimp van hoe het zou worden.

Reacties