februari 2007 belangstelling gewekt


Mijn belangstelling voor Portugal werd gewekt door m'n broer Paul. Hij was daar ooit met Jan, een Britse vriendin, op vakantie geweest. Toen hadden ze dagelijks vanuit de oude stad Coimbra het gebied verkend, er rondgereden, rondgekeken. 
Later heb ik gehoord en begrepen dat Paul en Jan het plan hadden samen een huis plus stukje land te kopen. Dat zou toch leuk zijn in de vakanties? Een eigen plek waar je heen kon gaan?
Om allerlei redenen lukte dit idee niet, vooral door de familie van het te verkopen land en huis. Het komt daar vaker voor dat één van de erfgenamen het ergens niet mee eens is, hij of zij niet wil, of zelfs helemaal niet eens is op te sporen. Dan gaat de verkoop dus niet door. Dat overkwam Paul en Jan.
Korte tijd later kochten Paul en Sean een groot stuk land, even buiten Pedrógão Pequeno. Daarop hebben ze inmiddels een huis gebouwd waarin ze nu wonen. Jan en echtgenoot Keath bezitten ook een huis plus wat grond daar in de buurt. En zo is het allemaal toch nog goed gekomen.

Reacties